formats

Verklaring spoedonderhoud

Hostinglines heeft vrijdag 12 juli zeer kort van tevoren aan haar klanten bekend gemaakt in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 24:00 en 09:00 spoedonderhoud uit te voeren op alle diensten.  Wij zijn aan onze klanten een verklaring schuldig betreffende dit spoedonderhoud. Het onderhoud was, hoe spoedeisend het ook was, erg kort van te voren aangekondigd en de door ons verstrekte informatie was erg gebrekkig. Wij motiveren in deze tekst graag onze aanpak van de situatie.

Zoals u wellicht bekend, heeft Hostinglines een groot deel van haar servers en netwerkapparatuur ondergebracht in het datacentrum Datahouse Alphen a/d Rijn. Datahouse, die onder andere Datahouse Alphen a/d Rijn beheert, is meermaals negatief in het nieuws geweest. Onder andere het nieuws dat Datahouse hun vestiging in Capelle a/d IJssel ging sluiten en het nieuws dat Datahouse Belgium failliet was verklaard, baarde bij ons grote zorgen.

Wij hebben daarom in de afgelopen maanden een aantal maal contact gehad met Datahouse en ons is iedere keer verteld dat er geen wolkje aan lucht zou zijn. Wegens de verontrustende berichten rondom het bedrijf Datahouse en medewerkers van dit bedrijf, hebben wij toch een draaiboek gemaakt voor een verhuizing van al onze apparatuur en die van colocated klanten uit Datahouse Alphen a/d Rijn.

In de loop van vrijdag de 12de juli ontvingen wij bericht dat een rechtzaak van de pandverhuurder tegen Datahouse heeft geresulteerd in een vonnis waarin Datahouse wordt gesommeerd het pand op 16 juli te ontruimen. Dit vonnis was voor ons een onmiddellijke reden om het draaiboek met betrekking tot het verhuizen van alle apparatuur per direct uit te gaan voeren.

Om te voorkomen dat er grote drukte in het datacentrum zou ontstaan  hebben wij beperkte informatie gegeven over het onderhoud. Als er paniek ontstaat en veel meer klanten van het datacentrum hun apparatuur komen ophalen kan er chaos ontstaan bij het datacentrum, wat weer tot gevolg heeft dat onze medewerkers hun werk niet goed kunnen uitvoeren en de apparatuur van Hostinglines niet (veilig) zouden kunnen verhuizen.

Omdat er ook andere (hosting) bedrijven spoedonderhoud hadden aangekondigd in dezelfde nacht, zette dit andere klanten van het datacentrum aan om het zekere voor het onzekere te nemen en ook zo snel mogelijk alle apparatuur weg te verhuizen uit Datahouse Alphen a/d Rijn. Een run op het datacentrum bleef desondanks uit. Onze medewerkers hebben de gehele hele nacht, ochtend en middag doorgewerkt om van de verhuizing een succes te maken. We zijn succesvol verhuisd naar een moderner, beter en betrouwbaarder datacentrum: We zijn nu met de core van onze diensten gevestigd in Zoetermeer.

Home Nieuwsberichten Verklaring spoedonderhoud
credit
© HostingLines